MİSYONUMUZ - VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ

Ø  Türk Milli Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda evrensel ilkelere bağlı, insan haklarına, doğaya, çevresine saygılı, bilgiyi toplumun yararına kullanan, sorgulayıcı ve eleştirel düşünen, empati kurabilen, paylaşımcı, adil, ahlaklı ve mutlu bireyler yetiştiren çağdaş bir eğitim kurumuyuz.

VİZYONUMUZ

Ø  Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.

Ø  Koşulsuz Sevgiyle; El Ele Geleceğe...

TEMEL DEĞERLER VE İLKELER

·         Atatürk ilke ve devrimlerini, bu çizgide bir demokrasi ve barış anlayışını benimseriz.

·         Çalışanlarımızın gelişiminin bizim gelişimimiz olduğuna inanırız.

·         Okulumuzdaki her çalışanın gelişmesi için ortamlar hazırlarız.

·         Başarının takım çalışmasıyla yakalanacağına inanırız.

·         Değişimin ve sürekli gelişimin önemine inanırız.

·         Öğrenci, veli ve toplumun beklentilerini karşılayacak bir gelişimin yanındayız.

·         Tüm çalışanların gelişmesi için fırsat eşitliği sağlarız.

·         Çalışanları tanır; onların yeteneklerini geliştirir, fikirlerine değer veririz.

·         Eğitime yapılan yatırımı kutsal sayar, her türlü desteği veririz

·         Ar-ge çalışmalarına önem veririz.

·         Gelişmede bilimsellik ve akılcılığı temele alırız.

·         Okulumuzda yapılan çalışmaların ülkemize ve insanlığa katkı getireceğine inanırız.

·         Kurumdaki tüm çalışanların sürekli eğitimin bir parçası olduğuna inanırız.

·         Yaşamın her boyutunda etkin olarak yer almayı ve zamanı iyi kullanmayı temele alırız.

·         İlişkilerinde; dürüstlüğü, güveni, hoşgörüyü esas alan ve etkili iletişim kurabilen bireyler olmayı tercih    ederiz.

·         Kendisiyle barışık, sağlıklı bir güven duygusu ve özdenetim geliştirmiş bireyler olmayı yeğleriz.

·         Paylaşarak gelişeceğimizin bilinciyle işbirliğini işbölümünden üstün tutarız.

·         Estetik duygumuzu-görüşümüzü geliştirerek bunu yaşamımıza yansıtabiliriz.

·         Kendi toplumsal değerlerimizin evrensel değerler içindeki önemini görüp bu değerlerin gelişimi konusunda mücadele edebiliriz.

·         Kendimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı yerine getirip doğal çevreyle uyum içinde yaşayabiliriz

.

·         Düşünsel ve bedensel emeğe saygı duyarız.

·         Eleştirel ve analitik düşünme gücüne sahip olmak için gereken tüm çabayı gösteririz.

·         Hedefler doğrultusunda sürekli ve yeniden öğrenme çabasıyla bilgi toplama yollarını araştırırız.

Yayın: 18.02.2019 - Güncelleme: 21.12.2023 16:20 - Görüntülenme: 796