PROJE ORTAĞIMIZIN DENEYİ VE SONUÇLARI

Okulumuz 2 / C sınıfında yürütülen eTwinning projelerinden " KÜÇÜK BİLİM İNSANLARIMIZ " isimli projemizin çalışmaları devam ediyor.

Öğrencilerimizin farklı deneyler ile yeni deneyimler edindiği ve bilimin sırlarını keşfe çıktığı projemizde bu ay farklı bir deney daha yapıldı.

İstanbul'daki proje ortağımız Ayşe Hanım ve öğrencileri tarafından yapılan deneyin ismi Power Of Love ( Sevginin Gücü )

Malzemeler: İki kavanoz, su ve pirinç. Kavanozlara eşit miktarda su ve pirinç koyuyoruz. Üzerine "Seni seviyorum." yazdığımız kavanoza güzel sözler söylüyoruz. "Senden nefret ediyorum." yazdığımız kavonoza kötü sözler söylüyoruz. 30 gün sonra hatta daha kısa bir sürede sonuca ulaşıyorsunuz. Kötü sözler söylediğimiz kavanoz küflendi, kötü kokular saldı. Kapkara oldu. Güzel sözler söylediğimiz kavanoz ise tertemiz kaldı. Pirinçler temizdi. Suyu güzel kokuyordu. Görüldüğü gibi öfke kendimizi de çevremizi de kötü hale getirir. Sevgi ise her zaman güzelleştirir. SEVGİYLE KALIN!

Çocuklarımız projemizin 3. toplantısındaki bu deney videosunu ilgi ve merak ile izledi.

Emeği geçen proje ortağı tüm çocuklarımıza ve öğretmenimiz Ayşe Hanım'a teşekkür ederiz.

PROJE UYGULAMA VİDEOSUNA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

20-03-2023

Yayın: 20.03.2023 - Güncelleme: 20.03.2023 15:46 - Görüntülenme: 56