Okulumuz

DEĞERLİ VELİLERİMİZ

OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN TÜM İŞ VE İŞLEMLER TÜM BAĞIŞ VE ÖDEME İŞLEMLERİ;

HEM BAKANLIĞIMIZ

HEM İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

HEM OKUL VE OKUL AİLE BİRLİĞİ DENETİM KOMİSYONLARI

HEM DE BAKANLIĞIMIZ MÜFETTİŞLERİ

TARAFINDAN DÜZENLİ OLARAK DENETLENMEKTEDİR.

BU İÇERİĞİMİZDE OKUL AİLE BİRLİĞİMİZİN BİLANÇOLARI BULUNMAKTADIR.

Ara

HER YIL EKİM AYI İÇERİSİNDE YAPILAN OLAĞAN GENEL KURULDA SEÇİLEN OKUL - AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİMİZ BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE İYİ NİYETLE OKULUMUZU DAHA DA GELİŞTİRMEK İYİLEŞTİRMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPMAKTADIRLAR.

BU ÇERÇEVEDE ÖNCEKİ YILLARDA GÖREV ALAN VE ÇALIŞMALARDA BULUNAN, ŞUAN HALİ HAZIRDA GÖREVDE OLAN TÜM OKUL AİLE BİRLĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE DESTEKLERİ İÇİN TÜM VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

DAVUT DÖRTÇELİK İLKOKULU AİLESİ

OKULUMUZU GEZMEK İSTER MİSİNİZ?

MUSTAFA DÖRTÇELİK

(Yugoslavya, Taşlıca, 1922) Hayırsever işadamı. Ailesi 1925´te Bursa´ya göçtü. Henüz altı yaşında iken babasını kaybetti. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokula başladı, ancak ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle öğrenimini bırakmak zorunda kaldı, aileyi geçindirmek için çalışmaya başladı. Kısa sürede çalışkanlığı duyulunca, o sıralarda günümüzdeki Donuk Çarşısı´nın olduğu yerin bitişiğinde bulunan Türk-Japon Fabrikası´na alındı. İkinci Dünya Savaşı yıllarında dört yıl süreyle askerlik yaptı. 1948´de dört tezgâh satın alarak ilk işyerini açtı. 196l´de adıyla anılan tekstil fabrikasını kurdu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nda (BTSO) yönetim kurulu üyeliği ve ikinci başkanlık yaptı. Zamanla işlerini geliştirerek Bursa´nın sayılı işadamları arasına girdi. Eğitim konusuna önem verdi, Bursa Yıldırım´da 4, Nilüfer'de 1 ilköğretim okulu ile İnegöl ve Mudanya´da meslek liseleri, Bursa Nilüfer´de Teknik Öğretim Lisesi ve Öğrenci Yurdu yaptırarak Milli Eğitim´e bağışladı. Nilüfer´de yaptırdığı Huzurevi 1998de hizmete girdi. Daha sonra çocuk hastanesini bitirerek Bursa halkının kullanımına sundu.

Beş yaşında simit satarak çalışma hayatına atılan merhum işadamı Mustafa Dörtçelik, kazandığı paranın büyük bölümünü Bursa ve çevresinde yaptırdığı hayır işlerine harcadı.

DAVUT DÖRTÇELİK İLKOKULU ACİL DURUM TAHLİYE PLANLARIMIZ